NOTIS: Tarikh Baru Mini Konsert Jelajah Promosi 'Aku Juga Iya' Felix Agus, 26 September 2009. Mini Konsert Jelajah Promosi

7:59 PG Posted In Edit This 0 Comments »
administrator Kusnet

Mini Konsert Jelajah Promosi 'Aku Juga Iya' Felix Agus Kota Marudu yang sepatutnya berlangsung pada 08 Ogos 2009 telah ditunda ke tarikh yang baru iaitu 26 September 2009 8.30 MALAM di DEWAN MASYARAKAT KOTA MARUDU. Perubahan tarikh ini adalah disebabkan oleh wabak H1N1 yang telah menular ke daerah Kota Marudu baru-baru ini. Segala kesulitan adalah amat kami kesali dan tidak disengajakan. Harap maklum.

Pengurus Felix Agus (D'Sulap Entertainment), Jasmin Tarmin telah menghubungi Utara.FM untuk membuat kerjasama dalam urusan promosi dan jualan tiket untuk mini konsert Felix Agus & Friends Jelajah Promosi 'Aku Juga Iya'.

Sumber: Kusnet

PELANCARAN UTARAFM.RADIO NGO ONLINE SABAH.

7:55 PG Posted In Edit This 0 Comments »

Rekod 48 Jam Bersama DJ-DJ Utara.FM

7:49 PG Edit This 0 Comments »
Ditulis oleh Administrator kusnet
Isnin, 10 Ogos 2009 06:12

Utara.FM ingin melakar sejarah tersendiri dalam dunia radio online internet di Sabah dengan menjalankan satu program Mencipta Rekod Bersiaran Tanpa Henti, 48 Jam Bersama DJ Utara.FM yang akan diadakan di Hotel Marudu Inn bermula pada jam 6.00 petang 14 Ogos sehingga 6.00 petang 16 Ogos 2009.

BICARA MALAM, MENGAMIT PERASAAN

9:09 PTG Posted In Edit This 1 Comment »
Kadang kala kita tidak sedar yang kita semakin lama menjadi semakin pelupa. Kita lupa dimana kita dan kita lupa siapa kita. Sedar-sedar, kita telah melangkau memori. Bila mana kita menjadi pelupa?. Bila mana kita menjadi kacang lupakan kulit? Bila??????

Dalam segmen bicara hati di radio, membuatkan kita sedar dari lamunan mimpi. Kita terkejut bila saja mengetahui betapa jauh kita meninggalkan memori itu. Apakah selama ini kita menidakkan kewujudannya? Adakah selama ini, kita tidak mengakui sumbangannya dan apakah selama ini kita melihatnya dari aspek dia salah? Rupanya kita telah menjadi buta oleh keegoan kita, kita menjadi tuli oleh kekerasan hati kita. Kenapa selama ini kita tidak mengakui betapa ia memerhati kita, menjaga kita dan memenuhi segala kecukupan kita.

Dalam segmen bicara malam, kita cuba untuk menyatakan semuanya. meluahkan apa yang sepatutnya telah lama kita akui. Kita mengaku akan kesilapan kita. Namun pada siapa dan dengan siapa?. Yang mendengar sudah lama tiada. Yang tinggal hanya memori indah semasa kecil, sewaktu kita belum mengenal akan dunia ini. Semasa kita belum lagi menjadi pelupa.

Maka, segmen bicara malam menjadi ruang untuk kita meluahkan segalanya, melepaskan segala rasa salah dihati...Ya dengan harapan, jiwa kita akan menjadi tenang....

BICARA YANG MENGOYAHKAN

5:26 PG Posted In Edit This 0 Comments »
Salam untuk semua teman pembaca, sekian lama penulis lambat membuat sebarang entry baru. Ini disebabkan kesibukan dan juga kesesuaian mencari idea yang bernas. Dalam pencarian itu, penulis memperoleh satu topik yang mungkin sesuai untuk kita semua fikirkan iatu BICARA YANG MENGOYAHKAN. Bicara yang bagaimana ? Banyak tapi yang jelas satu saja...Bicara Cinta..

Bicara Cinta ini boleh di kategorikan kepada banyak jenis namun yang paling TOP adalah bicara cinta antara dua hati sepasang kekasih. Cinta ini mampu menimbulkan kesan yang mendalam kehidupan seharian kita. Dan bagi mereka yang sedang bercinta pasti sentiasa ingin mendengar kata-kata ini. Bagi mereka yang melihat cinta ini adalah salah satu daripada elemen untuk hidup, pasti akan sentiasa memastikan cinta itu kekal subur dalam jiwanya.

Jadi dimana kita bila bercakap tentang cinta, adakah kita ini berada pada kedudukan yang mampu mengungkapkan kata cinta itu melalui bicara atau melalui tindakan.? Ada orang mahu melihat cinta itu sentiasa diucapkan dan ada orang mahu cinta itu kelihatan melalui tindakan atau perbuatan. Ada orang akan menganggap seseorang itu kosong kerana tidak melihat cinta pada jiwanya.

Bila Bicara tentang cinta pasti kita akan anggap cinta itu lebih kepada cinta sesama pasangan namun bicara cinta itu luas, cinta terhadap ibu bapa, cinta terhadap keluarga, cinta terhadap pekerjaan, cinta terhadap negara dan 1001 macam lagi. Namun yang pasti bila kita mengungkapkan kata ini, pasti ia akan mengoyahkan jiwa kita...Bicara Cinta sebenarnya mempunyai kuasa mistiknya...kuasa yang tidak mampu ditandingi oleh mana2 kuasa yang ada di dunia ini. Itulah Bicara yg sentiasa mengoyahkan....